Gokulo Member replied

754 weeks ago

Hejka wszystkim!

Mamy male ogloszenie :)

Moze czesc z was slyszala o takiej grze jak TERA. Jest to nowe Action MMO, ktorego wersja angielska jest wlasnie w fazie testow. Jezeli wczesniej o niej nie slyszeliscie to mozecie zapoznac sie z gra na oficjalnej stronie:
http://tera-europe.com/en/

albo polskim fansite:
http://www.teraonline.info.pl/

Od wiekszosci gier MMORPG TERA odroznia sie przede wszystkim systemem walki. Nie polega jedynie na zaznaczeniu przeciwnika i wciskaniu skilli/wlaczeniu autoataku, kiedy my idziemy zrobic sobie herbatę - na srodku ekranu widnieje celownik, a starcia przypominają te z action RPG/gier pokroju Devil May Cry. Walke mozecie poogladac tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=xitCsBvzKUw&feature=related

Jak pewne zauwazyliscie tez, TERA prezentuje sie dobrze ze strony graficznej, ale przy okazji nie ma wysokich wymagan:

Minimum Requirements
CPU: Intel Pentium 4 3.2Ghz/AMD Athlon64 3200+
GPU: Geforce 7600GT/Radeon X1600XT
RAM: 2GB
Hard Drive: 25 GB
DirectX: 9.0c

Recommended Requirements
CPU: Intel Core2 Duo E6750 2.66Ghz/AMD Athlon 64 X2 6000+
GPU: Geforce 8800GT/Radeon HD 3870
RAM: 2GB+
Hard Drive: 25 GB+
DirectX: 9.0c

Teraz do sedna sprawy: zalozylismy ostatnio gildie o nazwie Quantum Soul. Jesli chcielibyscie mieć możliwość przetestowania TERA jak najszybciej to proponujemy wam zapisanie sie do naszej gildii. :) Frogster (europejski wydawca) wysyla bowiem zaproszenia na wczesne testy czlonkom gildii oraz stronom fanowskich. Pierwszy mial już miejsce i calkiem niedlugo powinna pojsc kolejna fala zaproszen. Zapisanie sie do nas nie gwarantuje oczywiscie na 100% dostepu do wczesnej bety, ale na pewno bardzo zwieksza szanse.
Gdyby ktos byl zainteresowany, konieczne jest zarejestrowanie się na oficjalnym europejskim forum, a takze zapisanie sie do Gildii na Guildwork.

Oficjalna strona:
http://tera-europe.com/en/

Quantum Soul:
http://quantumsoul.guildwork.com/recruitment/

Keii Member replied

754 weeks ago

Jako wspoltworca Quantum Soul rowniez zapraszam do dolaczenia do nas.
Gra ponoc jest nieporownywalnie mniej grindowata niz Aion (i to juz w wersji koreanskiej, a ma zostac zwesternizowana), a system walki daje dosc sporo frajdy.

Xeroeth replied

754 weeks ago

Po paru filmikach nie moge nie wspomniec o bardzo duzych podobienstwach do WoW'a. Interfejs bardzo podobny, grafika tak samo cukierkowa (chociaz widac ze na wyzszym poziomie). System walki jakoś też za wiele sie nie rozni, nie wiem … moze to tylko ja, ale za wiele tutaj podobienstw dla mnie. Ogolnie jesli mialbym w to grac to wolalbym wrocic do WoW'a takze dla mnie odpada.

last edited 754 weeks ago by Xeroeth

Gokulo Member replied

754 weeks ago

WoW to sticky target: targetujesz cel i wszystko co bedziesz robil w niego leci i trafia. W TERA nie ma sticky target i gra sie bardziej jak w gre TPP bez auto-locka: musisz celowac w co chcesz zaatakowac i tymi atakami trafiac. Tak jak napisalem jest to Action-MMO, czyli system rozgrywki rozniacy sie dosc mocno od WoW.
UI podobne do WoWa tak samo jak do kazdego innego MMO (poza oczywiscie FF bo to jak wiemy osobna bajka).

Saitou Admin replied

754 weeks ago

jak ja kocham upatrywanie wszędzie podobieństw do wowa :)
dlaczego podobny interface? bo ma mapke, pasek ze skillami, chat i pasek zdrowia?

A o systemie walki chyba nie przeczytałeś ani jednego opisu.

Zet Admin replied

754 weeks ago

Kiedyś liczylem ze zrobią polaczenie quake z rpg. To moze byc to :)
Ale na pewno nie bede gral na serwerze open pvp bo z dzieciakami cwiczacymi po kilkanascie godzin dziennie nie dam rady ;p

No chyba ze beda bardzo ostre penalty za atakowanie pokojowych graczy :)

Keii Member replied

754 weeks ago

I czemu akurat do WoWa? Przecież interfejs 3D MMO nie zmienil sie praktycznie w ogole od czasu Everquesta 2. To WoW zerznal wszsytkie fajne rozwiazania z tego co bylo na rynku i uproscil, przez co stal sie dostepny dla ludzi, ktorzy wczesniej MMO woleli nie tykac z powodu grindu etc.
A Tera podobna do WoWa? Lol, Xeroeth, ze wszystkich MMO tpp, wylaczajac FFa, jest to najbardziej rozna od WoWa gra na rynku, wlasnie przez ten system celowania i walki.

Xeroeth replied

754 weeks ago

dlaczego podobny interface? bo ma mapke, pasek ze skillami, chat i pasek zdrowia?

Przeciez on jest zywcem skopiowany z najpopularniejszych addonow do WoW'a, gralem w niego prawie od premiery takze co nieco jeszcze kojarze (nie mialem na mysli interfejsu ogolnie, wiadomo ze musi byc czytelny i od xxx produkcji ogolny zarys jest identyczny ale ten to po prostu plagiat). Co do systemu walki faktycznie nie skusilem sie o zasiegniecie wiekszej ilosci info na ten temat, przyznaje sie bez bicia ;p. Dla mnie wystarczylo spojrzec na filmiki, to ze nie ma sticky targetowania faktycznie zmienia system walki diametralnie … i nie mowie wcale ze na minus, no moze z ocena sie troszke pospieszylem ale podsumowujac gra we wszystkich innych elementach jest podobna.
Na ta chwile grywalnosc widze jest o niebo lepsza niz w finalu, ot wspomnialem tylko ze zalatuje takimi samymi klimatami jak WoW a zwlaszcza cukierkowa grafika.
Jak ktos ma jeszcze sile grac w takie gry to czemu nie, ja jak wspominalem wczesniej czekam az final bedzie w miare grywalny ( o ile wogole gra dotrwa do tego czasu ), jesli sie jednak okaze ze padnie to koncze zabawe z MMO, za stary juz na to jestem chyba :)

last edited 754 weeks ago by Xeroeth

Kyash Member replied

747 weeks ago

Pewnie z zoną tam wylądujemy po premierze. FFXIV R.I.P.

Rhaegal Member replied

700 weeks ago

Jak wygląda sprawa Tery w gronie CC? Widzialem post Zeta na starym forum sam sie jeszcze zastanawiam ale wiem, ze Ozi zamierza grac. Jakies plany co do servera, kto bedzie gral itd?
IGN: Zazarg Quadavsson , PSN BladeMetsu
Please log in to post a reply.