Chory replied

745 weeks ago

Auto-atack - super, zmniejszona ruchliwosc - super, animacje WSow - super.
Zaczyna toto miec rece i nogi ale ja wciaz mocno licze na to, ze action bar upodobnia do interface'u 11. Ten w 14 moze i wyglada efektowniej ale ten w 11 jest 100x bardziej czytelny. Nie wiem, moze to ja jestem jakis dziwny ale
–––––––––-
Provoke 0:13
–––––––––-
Taunt 0:04
–––––––––-
jest dla mnie o niebo bardziej przejrzyste niz dwa podobne do siebie obrazki z roznymi timerami. Zreszta sam fakt wyswietlania informacji w kulumnach daje wieksza przejrzystosc niz wyswietlenie tego w rzedach.

No i przede wszystkim mam nadzieje, ze system claimowania/aggrowania/linkowania tez wezma zywcem z 11. Moze nie jest on perfekcyjny ale jest najzwyczajniej w swiecie fajny. Statyczne exp campy z pullowaniem mobow. Pullowanie w taki sposob aby nie zlinkowac. Powazne tarapaty w przypadku zlinkowania, a co za tym idzie koniecznosc dobrej wspolpracy w celu wybrniecia z tych tarapatow, a to wszystko przy nieustanej walce o kazdy dodatkowy MP. Jak to zlozyc do kupy, daje to niepowtarzalny klimat. Poza tym, uwazam, ze party wciaz sa zbyt duze. Rozmiar exp party powinien byc max wielkosci 5-6 osob, z koniecznoscia wyspecjalizowania. Chialbym takiego battle systemu, w ktorym nie wyobrazalbym sobie skladania exp party bez tanka, albo bez healera. Oraz takiego, w ktorym po 5 minutach grania moglbym stwierdzic, czy healer/tank/puller/DPS jest przecietniakiem, kozakiem, czy moze zwyczajnie pomylil gry i nalezy mu zaproponowac przerzucenie sie na WoW (poki co to noobkow z WoW mozna odsylac do FFXIV, a nie odwrotnie). Zmniejszenie party size sprzyjaloby jednemu i drugiemu. Owszem, sam sie nieraz irytowalem grajac w 11, ze nie moge znalezc tanka lub healera. Ale ZNACZNIE gorsze jest to, ze w 14 nie musze ich szukac. Poza tym od czasu wprowadzenia level sync kwestia zlozenia party zdecydowanie sie ulatwila, wiec podobny system tutaj rozwiazalby problem.
Dopoki podstawowym zalozeniem 14 bedzie zergowanie wieloliczebnych grup mobow i grindowanie DoH/DoL w nieskonczonosc, doputy 14 bedzie lata swietlne za 11. Oczywiscie zmiany jakie widac na udostepnionym filmiku ida w zdecydowanie dobrym kierunku, ale w takim tempie to jeszcze dobry rok pogramy za darmo.

last edited 745 weeks ago by Chory
Please log in to post a reply.